Dorohoi News Logo

Brioșe de post cu banane și fructe exotice

Briose

Ingrediente:
2 cani de faina
1 plic praf de copt
1 cana zahar brun
1 lingurita scortisoara
2 banane (coapte)
1 cana apa minerala
½ cana ulei
1 lingurita esenta de vanilie
1 ceasca de fructe exotice confiate

Mod de Preparare: Intr-un bol mare se cerne faina impreuna cu praful de copt (cele doua ingrediente se cern pentru a da brioselor o consistenta pufoasa). Se adauga zaharul brun si o lingurita de scortisoara. Cele doua banane se decojesc si se paseaza usor cu furculita, in asa fel incat sa ramana si bucatele mai mari. Bananele pasate se adauga in bolul cu ingrediente uscate. Intr-un alt vas se amesteca apa minerala, uleiul si esenta de vanilie, apoi se toarna peste amestecul de faina si zahar, impreuna cu fructele confiate taiate in bucati mici. Toate ingredientele se amesteca si se omogenizeaza. Compozitia se pune in foite de briose (asezate in prealabil in tava) si se baga la cuptor. Dupa aproximativ 25 de minute, briosele devin rumene si se pot scoate din cuptor. Se presara zahar brun si putina scortisoara deasupra brioselor, apoi sunt gata de servit.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web