Dorohoi News Logo

Mâncare de conopidă

Mâncare de conopidă

Ingrediente:
1-2 conopide (aprox. 2500g.)
2 cepe potrivite
1 lingura si jumatate de bulion
2 linguri de faina

Mod de Preparare: Se curata conopidele de cotor si se rup buchetele. Se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe apa sa clocoteasca se oparesc buchetelele de conopida cam 1-2 minute. Se scot cu spumiera. Se toaca marunt ceapa. Se pune ceapa la calit in oala, se adauga bulionul peste ceapa si se amesteca bine. Apoi se adauga cele 2 linguri de faina si se amesteca bine ca sa nu faca cocoloase. Se adauga 5-6 polonice de apa din apa in care am oparit conopida. Se lasa apa sa fiarba cu ceapa. Se pune si conopida si se mai adauga 1-2 polonice de apa. Se pune capacul la oala si se lasa sa fiarba pana ce se inmoaie bine conopida, cam in 30-40 minute.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web