Dorohoi News Logo

Brioșe de post cu dulceață de prune

2

Ingrediente:
500 g faina
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat bourbon
Coaja rasa de la o lamaie
3 linguri de zahar
250 ml apa calda
100 ml apa minerala
100 ml ulei
½ borcan de dulceata prune
1 lingura zahar pudra

Mod de Preparare: Apa se pune pe foc intr-un vas mic, doar pana cand se incalzeste putin. Separat, se cerne faina intr-un vas, impreuna cu praful de copt. In acelasi vas se pun trei linguri de zahar, zaharul vanilat bourbon si coaja rasa de lamaie. Peste aceste ingrediente se toarna apa calduta si se amesteca cu o lingura. Se adauga cate o lingura de ulei si se amesteca, apoi cate o lingura de apa minerala. Compozitia se omogenizeaza bine cu o lingura de lemn. In formele de silicon se pune o lingura de compozitie, o lingurita de dulceata si iar o lingura de compozitie. Formele se baga in cuptor pentru 25-30 de minute. Dupa ce s-au copt, briosele se lasa la racit aproximativ 15 minute. Se pudreaza cu zahar si se adauga deasupra o lingurita de dulceata.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web