Dorohoi News Logo

Omletă provensală

omleta

Ingrediente:
50 g unt,
1-2 roșii,
1 fir de ceapă verde,
1 fir de usturoi verde,
6 ouă,
100 g cașcaval,
2, 3 fire de mărar,
sare,
piper.

Mod de Preparare: Încingem cuptorul la 200 grade C. Punem untul într-o formă termorezistentă, de preferat rotundă și se introduce la cuptor pentru a se topi untul. Spălăm roșia (dacă avem una mai mare) sau două dacă sunt mai mici și se feliază rondele fine. Curățăm ceapa verde și usturoiul, se spală și se toacă mărunt. Ouăle se sparg și se pun într-un castron. Se bat un pic cu o furculiță. Se condimentează cu sare, piper și mărar. Adăugăm cașcavalul ras, ceapa și usturoiul tocat și amestecăm să se omogenizeze conținutul. Se scoate forma din cuptor, se rotește ușor pentru a ajunge untul topit și pe pereții laterali. Se toarnă compoziția și se așează feliile de roșii pe margine. Se dă la cuptor sau se coace pe aragaz într-o tavă aderentă acoperită cu capac pentru 15 minute. Servim imediat.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web