Dorohoi News Logo

Budincă de pâine - rețetă de post

budinca-de-paine-cu-ciocolata

Ingrediente:
1 franzelă veche de 1-2 zile,
500 ml apă,
250 g zahăr,
1/2 borcan dulceață de vișine,
1/2 cană nucă tocată,
2 linguri cacao,
2 linguri miere,
2 linguri nucă de cocos,
1 lingură ulei pentru uns tava.

Mod de Preparare: Franzela se taie felii, apoi fiecare felie se taie în patru. Amestecăm apa cu zahărul până la dizolvarea completă a zahărului. Când s-a dizolvat tot zahărul, introducem bucățile de pâine în acest sirop pentru câteva secunde, după care le scoatem într-un castron. În siropul rămas adăugăm mierea, dulceața de vișine și cacao, amestecând bine până la omogenizare. Se adaugă peste pâine și amestecăm ușor cu o lingură. Apoi adăugăm nuca tocată și amestecăm ușor. Se răstoarnă compoziția într-o tavă rotundă unsă cu ulei sau margarină. Se presară nucă de cocos deasupra și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C. Se servește rece. Poftă bună!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web