Dorohoi News Logo

Sărățele cu chimen mac sau susan și cașcaval

Sărățele cu chimen mac sau susan și cașcaval

Ingrediente:
400 g unt
600 g brânză telemea
700 g făină
200 g de cașcaval
2 ouă
chimen, puteți folosi și mac sau susan
Cu cantitățile de mai sus vor ieși 6-7 tăvi de sărățele

Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele bine, până ce aluatul nu mai e lipicios, la nevoie mai pui puțină făină. Faci o bilă din acel aluat, pe care o pui în folie alimentară și o lași pentru cel puțin 3-4 ore la frigider. Aluatul poate fi prepaarat seara și folosit abia a doua zi, cu condiția să fie ținut la frigider. Când scoți bila de aluat de la frigider, o tai în patru, pentru a fi mai ușor de întins. Întinzi, pe rând, câte o foaie din fiecare bucată, o ungi cu ou bătut, presari niște chimen, mac sau susan și cașcaval ras mărunt. Apoi se pun la cuptor până se rumenesc, circa 15 minute.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web