Dorohoi News Logo

Pui cacciatore

pui

Ingrediente:
5 linguri de ulei de masline
3 cepe medii
3 morcovi
2 ardei grasi
5-6 catei de usturoi
4 pulpe de pui
un ardei iute
150 gr de masline (eu am folosit verzi)
250 ml vin rosu (va sfatuiesc sa folositi demisec sau demidulce)
400 gr rosii proaspete
5-6 frunzulite de salvie
o ramurica de rozmarin
cateva fire de patrunjel
sare, piper

Mod de Preparare: Uleiul se incinge intr-o cratita incapatoare, in care adaugam pulpele de pui si le prajim cinci minute, la foc mediu spre mic, dupa care adaugam ceapa tocata, morcovul taiat rondele si ardeiul gras cubulete. Asezonam cu sare si piper si adaugam ardeiul iute tocat (cu seminte, pentru o aroma intensa si fara seminte, pentru un gust mai estompat), usturoiul maruntit, frunzele de salvie, maslinele si le imbatam cu vinul rosu bogat si el in arome. Lasam sa fiarba, pana ce un sfert din lichid s-a evaporat. Este timpul acum pentru rosii sa intre in scena, dupa ce au fost curatate de pielita si taiate in cubulete. Le adaugam la tocanita, lasam sa fiarba 3 minute si luam vasul de pe foc. Golim partea lichida a preparatului intr-un vas pentru cuptor, adaugam crenguta de rozmarin (intreaga, pentru a o putea indeparta din mancare) pulpele de pui si dam la cuptor pentru 25-30 de minute, la penultima treapta a cuptorului, pana se rumeneste mancarea si sosul devine cremos Se asezoneaza cu patrunjel tocat.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web