Dorohoi News Logo

Tort cu nucă de cocos

tort

Ingrediente:
Pentru blat:

4 oua
250 gr zahar
250 gr faina
1 lingura de praf de copt
250 ml lapte
150 gr nuca de cocos rasa

Pentru amestecul de lapte:
200 lapte
200 ml lapte cocos
400 ml lapte condensat dulce

Mod de Preparare: Preincalziti cuptorul la 180° C. Separati albusul de galbenusuri. Intr-un castron, bateti albusurile spuma, apoi adaugati zaharul putin cate putin in timp ce amestecati. Apoi adaugati galbenusurile unul cate unul si amestecati bine. In castron adaugati faina si praful de copt si amestecati-le bine cu un tel. Intr-o craticioara incalziti 250 ml litri de lapte si adaugati la amestecul anterior. Se amesteca totul energic. Se toarna compozitia intr-o forma de copt unsa cu unt si se coace tortul la 180° C timp de 40 de minute. Cat timp se coace, pregatiti amestecul de lapte pentru a insiropa blatul: 200 ml lapte, 200 ml lapte nuca de cocos si 400 ml lapte condensat indulcit. Scoateti tortul din cuptor. Verificati daca e copt. Cu o frigaruie de lemn se inteapa tortul cat este inca fierbinte. Se toarna amestecul de lapte peste tortul intepat si se lasa sa absoarba cat mail mult lichid. Se presara nuca de cocos rasa si se lasa sa se raceasca putin, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se da la rece cel minim 3 ore.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web