Dorohoi News Logo

Dovlecei umpluți la cuptor

Dovlecei-umpluti-cu-branza-2

Ingrediente:
4 dovlecei mici,
1 ceapa,
2 linguri de ulei.
1 ou,
50 g telemea de vaca,
100 g cascaval,
sare,
piper,
1/2 legatura marar,
1/2 legatura patrunjel,
3-4 rosii.

Mod de Preparare: Dovleceii se spala, se taie in doua si se curata mijlocul cu o lingurita. Mijlocul dovlecelului se toaca marunt. Ceapa se curata, se toaca marunt. Telemeaua de vaca se da pe razatoarea mare, la fel si cascavalul. Mararul si patrunjelul se toaca marunt. O rosie se toaca marunt.
 Celelalte rosii se vor taia feliute. Ceapa se caleste in uleiul incins, se adauga si dovlecelul tocat si se amesteca. Dupa ce s-au prajit se adauga si rosia taiata cubulete si se mai lasa pe foc 5 minute. Se da cratita de pe foc si se lasa un pic sa se raceasca. Adaugam oul batut, telemeaua, jumatate din cascaval si mararul. Condimentam cu sare si piper. Dovleceii se pun intr-o tava unsa cu unt. Se vor umple cu compozitia facuta. Aranjam cate 2 felii pe fiecare dovlecel si punem cascaval deasupra. Se dau la cuptor pentru 30 minute.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web