Dorohoi News Logo

Plăcinta ciobanului

p-cioban

Ingrediente:
Piure de cartofi:
800 gr de cartofi
50 ml de lapte
60 gr de unt
sare
piper
nucşoară

Carne:
1 strop de ulei de măsline
1 linguriță de unt
2 cepe
2 căței de usturoi
700 gr carne tocată de vită
sare
piper
150 ml bulion
2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
4 linguri de pesmet

Mod de Preparare: Curățați și tăiați cartofii în bucăți. Fierbeți 20 de minute totul într-o oala mare cu apă clocotita în care ați adăugat sare. Verificați gătirea și scurgeți. Se zdrobesc cartofii apoi se adaugă laptele și se condimentează cu nucsoară, sare și piper. Amestecați bine. Adăugați apoi untul tăiat bucățele mici și amestecați din nou. Puteți folosi o sită pentru a obține un piure foarte fin. Ceapa se toacă și se rumenește într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline și un pic de unt. Adăugați usturoiul zdrobit și amestecați până ce ceapa devine translucidă. Adăugați carnea tocată, sare și piper și rumeniți la foc mediu/mare până când carnea este fiartă. Adăugați bulionul și lăsați totul să se reducă la foc mediu, amestecând regulat. Când lichidul s-a redus, se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă. Luați de pe foc. Transferați carnea în vasul de gratinat. Întindeți piureul pe toată suprafața și neteziți deasupra. Folosind o furculiță, răzuiți suprafața piureului, puteți crea modelul dorit. Puneți pesmetul deasupra. Puneți plăcinta ciobanului în cuptor, pe modul grătar, pentru cel puțin 10 minute. Așezați vasul sus și urmăriți: blatul trebuie să fie frumos rumenit și colorat, fără să se ardă. Gata!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web