Dorohoi News Logo

Pui în crustă de muștar

pui-in-crusta-de-mustar

Ingrediente:
un pui (~ 1,5 kg)
sare,
piper,
o ceapa mica,
1 catel de usturoi,
o lingura unt,
3 linguri pesmet,
o legatura de patrunjel tocat marunt,
4 linguri maioneza,
2 lingurite mustar.

Mod de Preparare: Se preincalzesta partea superioara a cuptorului sau grilul. Ungem o forma termorezistenta cu unt sau ulei. Transam puiul, se sareaza si se pipereaza bucatile si le asezam cu pielea in jos in vas. Le punem la cuptor la ~ 15 cm de sursa de caldura pentru 20 minute. La jumatatea intervalului se intorc. Intre timp curatam ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se prajesc intr-o lingura de unt sau ulei la foc potrivit. Adaugam pesmetul si patrunjelul, dam cratita de pe foc si o lasam deoparte. Amestecam si mustarul cu maioneza. Bucatile de carne se scot, se intorc inca o data si se mai lasa pentru 5 minute. Se scoate forma din cuptor, se intinde sosul de maioneza cu mustar peste carne. Presaram amestecul de patrunjel deasupra si mai dam la cuptor 3 minute, cat sa se formeze o crusta rumena. Garnitura potrivita pentru acest fel ar fi conopida sau broccoli. Merge de minune si un pahar cu bere rece.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web