Dorohoi News Logo

Tort cu clătite

tort-cu-clatite

Ingrediente:
15 clătite:

250 gr de făină
4 ouă
500 ml lapte
2 linguri cu ulei
1 linguriță extract de vanilie (sau cafea)
un praf de sare

Crema de tiramisu:
250 gr mascarpone
20 ml frișcă lichida cu 30% grăsime
50 gr zahăr pudră
1 lingură cafea solubilă
Pudră de cacao

Mod de Preparare: Pregătiți clătitele: amestecați toate ingredientele, lăsați aluatul să se odihnească 1 oră la frigider, apoi gătiți clătitele într-o tigaie mică, încinsă cu puțin ulei.
Pregătiți crema tiramisu: Bateți mascarpone cu frișca lichidă foarte rece, zahărul pudră și cafeaua măcinată până obțineți un amestec ferm. Așezați toate clătitele pe o farfurie, așezați inelul deasupra și decupați marginile clătitelor astfel încât să fie toate de aceeași dimensiune. Puneți cercul pe platoul de servire. Puneți două clătite una peste alta, în cerc. Întindeți o lingură de smântână pe toată suprafața clătitei. Presarați cu pudră de cacao. Apoi puneți iar o clătită, întindeți deasupra crema tiramisu și pudrați cacao. Repetați operațiunea până la ultima clătită. Pe ultima clătită se întinde frișcă apoi se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 1 oră. Pudrați deasupra și părțile laterale ale tortului cu pudră de cacao.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web