Dorohoi News Logo

Wok cu tăitei chinezești

wok-cu-taitei-chinezesti-legume

Ingrediente:
Pentru marinadă:

60 ml sos de soia
2 linguri sirop de agave
1 lingură pasta de roșii
2 linguri ulei de susan
1 linguriță praf de usturoi
2 linguri oțet de orez
1 bucată de ghimbir proaspăt (răzuit)
1 șalotă (tocată)

Pentru wok:
80 gr proteină texturată din soia
1/4 varză chinezească
250 gr de ciuperci
300 gr tăiței chinezești
Câteva crenguțe de arpagic
semințe de susan
2 linguri ulei de măsline/susan

Mod de Preparare: Pregătiți marinada: Începeți prin a rehidrata proteinele texturate din soia punându-le într-un vas cu apă fierbinte și acoperind totul cu o farfurie. Puneți deoparte pentru 10 minute apoi scurgeți. Puneți proteina de soia rehidratată și scursă într-un bol nou împreună cu restul ingredientelor pentru marinată. Amestecați bine și lasați să se odihnească 30 de minute (sau cu o seară înainte). Pregătiți celelalte ingrediente: curățați varza chinezească și tăiați-o felii. Faceți același lucru cu ciupercile. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline apoi se adaugă proteinele de soia marinate și ciupercile. Gătiți la foc mediu timp de 10 minute amestecând din când în când. Adăugați varza chinezească tocată, amestecați și gătiți încă 5 minute. Varza chinezească ar trebui să rămână crocantă. Fierbeți tăițeii într-o oală cu apă conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Odată fierți și scurși, se adaugă în tigaia cu garnitură. Se amestecă totul bine apoi se servește imediat. Înainte de a degusta, nu ezita să-ți stropești farfuria cu cepșoară tocată și semințe de susan. Poftă bună!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web