Dorohoi News Logo

Cartofi crocanți cu parmezan

cartofi-crocanti-cu-parmezan

Ingrediente:
Gătitul cartofilor:

700 gr cartofi (dimensiuni mici-medii)
1 litru de apă
1 linguriță de sare de mare

Crusta de parmezan:
40 gr parmezan
4 linguri de ulei de măsline
1 linguriță praf de usturoi
1 linguriță rozmarin uscat
1/2 linguriță piper

Topping înainte de coacere:
1/2 linguriță sare de mare
1 lingură de parmezan ras
1 strop de ulei de măsline

Mod de Preparare: Fierbeți cartofii în multă apă clocotită, cu sare, timp de aproximativ 30 de minute. Acest timp de gătire va depinde de mărimea cartofilor. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Scurgeți cartofii când sunt fierți, apoi tăiați-i în jumătate. Se amestecă uleiul de măsline, parmezanul, pudra de usturoi, rozmarinul uscat și piperul. Întindeți acest amestec într-un vas pentru gratinat sau pe o farfurie. Puteți folosi o tava tapetată cu hârtie de copt. Așezați cartofii pe tava de copt apoi acoperiți-i cu un strop de ulei de măsline și stropiți-i cu parmezan și sare de mare. Coaceți 30 de minute la 180°C. Gata, cartofii tăi crocanți sunt gata!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web