Dorohoi News Logo

Pui cu lămâie la cuptor

piept-de-pui-cu-lamaie-in-tava

Ingrediente:
4 piepti de pui
40 gr unt (4 linguri)
2 linguri de suc de lamaie
6 catei de usturoi (4 intregi si 2 zdrobiti)
2 linguri de patrunjel tocat
1 lingurita de cimbru
4 fire de cimbru
sare
piper
putin ulei de masline
rondele de lamaie
orez basmati (garnitura)

Mod de Preparare: Amestecati untul topit cu sucul de lamaie, 2 catei de usturoi zdrobiti, patrunjelul si cimbrul. Turnati amestecul anterior intr-o tava pentru gratinare si distribuiti uniform pe fundul acesteia. Puneti deasupra pieptii de pui. Condimentati dupa gust cu sare si piper. Adaugati crengutele de cimbru, apoi turnati o picatura de ulei de masline peste pieptii de pui. Cu un cutit, aplatizati usor cateii de usturoi si adaugati-i in vas. La final adaugati feliile de lamaie. Coaceti 20 minute la 200°C - cuptor cu convectie. Se toaca putin patrunjel si se pune deasupra si se serveste cu orez basmati. Poftiti la masa!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web