Dorohoi News Logo

Macaroane cu brânză și carne la cuptor

Paste-cu-carne

Ingrediente:
400 g macaroane
600 g carne din conservă
50 ml apă
1 ceapă
2-3 căţei usturoi
1 roşie mare
3-4 frunze busuioc
200 g brânză Cheddar rasă
100 g parmezan ras
1 legătură pătrunjel
1 linguriţă oregano
1 lingură ulei de măsline
unt, pentru uns
sare şi piper, după gust
1 ou

Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare, potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurge-le bine de apă și lasă-le să se odihnească într-o sită. Între timp, pune o tigaie pe foc și lasă ca uleiul să se încingă. Adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul zdrobit și călește-le preț de câteva minute. Adaugă carnea, roșia tăiată cuburi, frunzele de busuioc și pătrunjel spălate, oregano și apa. Potrivește cu sare și piper după bunul plac și amestecă din când în când. Lasă totul la foc mic preț de 10-15 minute sau până când scade sosul. Alege un vas cu pereți înalți și unge-l cu unt. Pune un rând de macaroane, apoi unul de umplutură și unul de brânză și parmezan ras. Repetă procesul până când vei termina compoziția și pastele. Bate bine un ou și toarnă-l deasupra vasului. Lasă la cuptor 20-25 de minute până se rumenește, apoi decorează budinca de macaroane după imaginație.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web