Dorohoi News Logo

Tartă de mere

tarta

Ingrediente: 
Pentru crusta:

240g faina
80 gram zahar pudra
Un galbenus de ou
120g unt moale
3 linguri apa rece
Un praf de sare
Un plic zahar vanilat
O lingura faina (pentru a intinde aluat)

Pentru umplutura:
3 mere mari (decojite si taiate cuburi)
O lingura unt
100 de ml apa
Doua linguri zahar tos
Un praf de sare
O lingurita scortisoara

Pentru decoratiune:
5 mere
Zeama de la doua lamai
O lingura zahar tos
O lingura gem de caise

Mod de Preparare: Amestecam faina, zahar pudra, sare, si zahar vanila intr-un bol mare. Adaugam unt si amestecam bine doar cu degetele apoi frecam faina si untul cu mainile pana cand obtinem un amestec nisipos. Amestecam galbenusul de ou cu apa si il adaugam peste amestecul de faina cu unt, trebuie sa amestecam bine fara sa framantam aluatul. Împachetam aluatul cu foie alimentara si il punem la frigider cel putin o ora inainte sa il folosim. Intr-o tigaie pusa pe foc punem untul, il topim apoi adaugam merele, zaharul, scortisoara si sarea. Amestecam bine si adaugam apa, acoparim tigaia si lasam merele sa se gateasca 5 minute. Dupa 5 minute pasam merele cu o furculita, lasam merele inca 1 minut pe foc apoi le scoatem intr-un bol si le lasam sa se raceasca complet. Luam aluatul din frigider, presaram niste faina pe masa si pe aluat si il intindim cu ajutorul unui sucitor, apoi imbracam forma de tarta cu el, trebuie sa-l asezam bine cu mainile. Intindim umplutura peste aluat apoi punem tarta inapoi la frigider timp in care pregatim merele pentru decoratiune. Decojim merele, le taiam fasii foarte subtiri, le pun intr-un bol si le amestecam cu zeama de lamaie. Luam tarta din frigider si asezam fasiile de mere una peste celalta ca sa obtin o forma de trandafir. Presaram o lingura de zahar tos peste mere si punem tarta la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 45 de minute, focul trebuie sa fie aprins doar de jos. Dupa 45 de minute aprindem focul si de sus si lasam tarta sa se gateasca inca 5 sau cel mult 10 minute, dupa ce luam tarta din cuptor amestecam o lingura de gem cu doua linguri de apa si ungem merele. Lasam tarta sa se raceasca apoi o servim.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web