Dorohoi News Logo

Ceafa umplută

ceafa-umpluta

Ingrediente:
1,5 kg ceafa
3 carnati oltenesti
400 g ciuperci proaspete
cascaval
usturoi
ardei uscat rosu
piper
cimbtu

Garnitura:
cartofi cu usturoi
fasole verde si galbena sote
ierburi provance
boia dulce
sare
vin roze
1 lg faina sau
1 lgt amidon

Mod de Preparare: Ceafa de porc se desface intr-o felie mai mare, se condimenteaza cu un amestec de usturoi pisat, cimbru, ierburi provance, boia iute, sare, piper. Se aseaza bucatile de carnati oltenesti ciupercile calite un strat generos de cascaval si se ruleaza cat de strans puteti legand-o cu ata alimentara. Se lasa la frigider de seara pana dimineata dupa care se aseaza intr-o forma de graten se adauga cam 400 ml vin roze, se acopera cu o folie de staniol si se introduce la cuptor. Dupa ce a stat cam 30 minute se inlatura folia si se stropeste din cand in cand cu lichidul din forma. Se tine pana se rumeneste frumos. In sosul ramas mai adaugam putin vin, cu ajutorul unei palete desprindem toate bucatelele de pe forma si mai lasam sa scada cam 10 min. Sosul il degresam si il punem intr-o craticioara din nou la foc mic. Dizolvam in putina apa faina sau amidonul si il rasturnam peste sos amestecand continuu. Sosul format se strecoara si se foloseste alaturi de feliile de ceafa si garnitura de cartofi si fasole sote.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web