Dorohoi News Logo

Napolitane cu nuci

Napolitane-cu-caramel

Ingrediente:
4 foi mari de napolitana
300g nuci macinate
3 linguri pline cacao
400g lapte condensat (dulce)
200ml lapte
esenta de rom

Mod de Preparare: Intr-o craticioara se amesteca laptele condensat cu nucile si pudra de cacao. Se toarna treptat laptele, se omogenizeaza. Compozitia se tine pe foc potrivit, amestecand usor si continuu pana se ingroasa. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga esenta de rom.
(Crema rezultata are gustul unei ciocolate amarui cu nuci - deci cu aroma si gust pronuntat de cacao si nu prea dulce; pentru varianta mai dulce se mai adauga in jur de 50~100g de zahar sau dupa preferinta.) Se intinde 1/3 din compozitie pe o foaie de napolitana, se acopera cu a doua foaie, se preseaza usor. Se repeta operatia si cu restul de crema si foi. Se taie in bucati cu un cutit f. bine ascutit.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web