Dorohoi News Logo

Somon cu sos de portocale și șofran

1

Ingrediente:
2 felii somon
sare, piper, faina
2 catei de usturoi
1 lingura ulei
putin sofran se "inmoaie" in 2 linguri de apa fierbinte
1 lingura unt
1 lingura suc de lamaie
putin marar

Mod de Preparare: Pestele se spala, se sterge bine de apa si se pudreaza cu sare, piper si putina faina. Usturoiul se taie feliute. Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se caleste usturoiul pana devine auriu. Se scoate deoparte. In tigaie se pune pestele si se rumeneste pe ambele parti. Se scoate deoparte. Se scurge bine uleiul din tigaie si se sterge putin tigaia cu un servet de hartie. Se pune untul si cand s-a topit pe jumatate se adauga faina si se amesteca bine, tinand pe foc mic aprox. un minut. Se toarna apoi sucul de portocala putin cate putin amestecand bine ca sa nu se faca cocoloase. Se adauga si apa de sofran, se amesteca. Se readuce pestele in tigaie si se lasa sa fiarba pe foc mic 5~7 minute. Se presara sare dupa gust. Se inchide focul si se adauga sucul de lamaie. Se trece pestele pe farfurie, se toarna sosul si se decoreaza cu feliutele rumenite de usturoi si cu cateva fire de marar.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web