Dorohoi News Logo

Pogăcele cu brânză și unt

pogacele-cu-cascaval-in-bol

Ingrediente
Pentru aluat:

500 gr făină
250 gr brânză sărată,
200 gr unt moale
1 ou
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
100 ml apă caldă
7 gr drojdie uscată.

Pentru uns:
1 ou
1 linguriță de lapte.

Mod de preparare: Adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării aluatului de pogăcele și lasă-le un timp la temperatura camerei. Este necesar un timp de cel puțin 20-30 de minute pentru ca untul să devină moale, iar oul să se încălzească. Trece făina prin sită pentru a deveni aerată, amestec-o cu sarea și pune apa la încălzit.
Mai întâi, pregătește într-un bol o maia din 100 ml de apă apa caldă, 1 linguriță de zahăr, 7 gr de drojdie uscată si 1 lingură de făină. Amestecă bine toate aceste ingrediente, apoi lasă compoziția obținută la temperatura camerei timp de 10-15 minute. Creează un loc adânc la centrul făinii și pune acolo oul, untul moale, brânza sărată dată pe răzătoarea cu orificii mari și maiaua de drojdie. Amestecă bine toate aceste ingrediente, turnând câte puțin și din apa caldă. Frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Poți folosi robotul pentru a-ți ușura munca. După frământare, dă formă rotundă aluatului, lasă-l în bol și acoperă-l cu folie de prospețime. Lasă-l la odihnit timp de 15minute.
După ce aluatul s-a odihnit suficient, pune-l pe masa presărată cu făină și întinde-l cu sucitorul într-o foaie de 5 mm grosime. Apoi, rulează foaia de aluat și acoper-o cu folie. las-o la odihnit încă 15 minute, la temperatura camerei. Presară din nou făină pe masa de lucru și întinde ruloul cu sucitorul într-o foaie de 1 cm grosime. Decupează foaia cu un inel metalic sau cu un pahar cu diametrul de 4-5 cm. Așază pogăcelele astfel formate în tava mare a cuptorului, acoperită cu hârtie de copt. Poziționează-le la distanțe de 2-3 cm. Unge-le cu ou amestecat cu lapte și introdu tava în cuptorul încălzit în prealabil la 200 de grade Celsius. Coace pogăcelele pentru aproximativ 20-25 de minute.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web