Dorohoi News Logo

Prăjitură cu mere și bezea

2

Ingrediente:
1 kg de mere
merele se curata de coaja si cotoare.
3 oua
125 g. zahar + 3 linguri zahar
90 ml ulei
60 ml apa fierbinte- cat suportati la mana
drojdie- cat incape intr-o lunguritza
1/2 pluc praf de copt
faina cat cuprinde coca sa faca falduri atunci cand - curge

Mod de Preparare: Se separa oualele galbenusurile cu zaharul se mixeaza bine pana se albesc si is dubleaza volumul se adauga uleiul, putin cate putin drojdia se dizolva in apa fierbinte-nu oparita. Se incorporeaza drojdia, praful de copt se adauga faina, atata cat este necesar ca aluatul sa curga in falduri compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt peste aluat se adauga merele calite. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute se scoate si se adauga bezeaua facuta din cele 3 albusuri si 3 linguri de zahar se uniformizeaza deasupra, se introduce din nou in cuptor timp decca 10 minute pana se aureste frumos deasupra. Se portioneaza frumos cand se raceste, bezeaua va lasa perlute de sirop a doua zi este mult mai buna blatul se umezeste de la mere si e mai mult decat buna lasati prajitura la rece.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web