Dorohoi News Logo

Prăjitură cu cremă de iaurt și piersici

1

Ingrediente:
8 oua
8 linguri apa
16 llinguri zahar
16 linguri faina
1 lamiie/portocala-coaja
1 praf copt
200ml lichid pentru insiropat blaturi
1l/kg de iaurt cu gust de piersici
6 foi de gelatina
100 g zahar
2 doze mari de compot de piersici
100ml lichid pentru foile de gelatina

Mod de Preparare: Se lasa ca 10 minute in tava, dupa care se scoate pe un gratar de buctarie sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet, cu ajutorul unui ciutit se taie blatul pe orizontala de jur imprejur cu o aduncime de cel putin 2-3 cm. In acesta taietura se introduce un fir de ata subtire, se incruciseaza capetele si se trage cu atentie de ele, in asa fel incit blatul sa se imparta in doua. Partea care se observa ca este mai frumoasa si mai dreapta se lasa pentru parea superiaoara a prajiturii. Iar cea mai putin frumoasa se aseaza inapoi in tava si se insoropeaza amindoua cu cele 200ml de lichid. Folie de gelatina se inmoaie pt. cel putin 5 min. in apa rece. Lichidul se incalzeste max. 40°C si faile de gelatina bine stoarse se amesteca pe rind in lichidul cald pina se topesc. Daca cumva lichidul nu este destul de cald, sau se raceste intr-e timp si gelatina nu este fluida, sau nu pooate deveni fluida. Recipientul cu lichid+ gelatina se introduce in alt recipiend cu apa calda si se amesteca pina ce gelatina devine lichida. Iaurtul se amesteca cu zaharul si cu gelatina si se pune pentru 10 min. la congelator. Se scoate se amesteca si jumatate se toarna peste blatul din tava. Se aseaza piersicile deasupra si se acopera cu restul cremei de iaurt. Deasupra se aseza a doua jumatate de blat si totul se introduce la frigider pentru cel putin 3 ore.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web