Dorohoi News Logo

Cartofi dulci copți cu sos de iaurt

1

Ingrediente:
Pentru cartofi dulci copți:

3 cartofi dulci (ai noștri sunt foarte mari)
1 lămâie
3 linguri de ulei de măsline
sare
piper
1 linguriță de ierburi provensale
1 linguriță pudră de ardei

Sos:
250 gr iaurt grecesc
1 lămâie (suc)
sare
piper
1lingură ulei de măsline
5 gr arpagic tocat

Mod de Preparare: Tăiați cartofii dulci în jumătate și stropiți-i cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea. Apoi tăiați fiecare jumătate în cadrane și stropiți cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida. Amestecați uleiul de măsline, sarea, piperul, ierburile de Provence și pudra de ardei. Ungeți pulpa cartofilor dulci cu acest amestec folosind o pensulă. Așezați cartofii dulci pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și gătiți-i timp de 40 - 50 de minute (în funcție de mărimea cartofilor) într-un cuptor preîncălzit la 180°C, cu căldură ventilată. 
Între timp, pregătiți sosul de iaurt: Amestecăm iaurtul, sare, piper, arpagic tocat, sucul de lămâie și uleiul de măsline. Verificați gătirea cartofilor dulci: pulpa trebuie să fie moale, ușor de pătruns.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web