Dorohoi News Logo

Foietaj umplut cu ciuperci și spanac - FOTO

0

Ingrediente:
15 gr de unt
1 strop de ulei de măsline
1 eșalotă
250 gr ciuperci champignon
50 gr spanac proaspăt sau congelat
200 ml smântână vegetală (aici din soia)
sare
piper
rozmarin
1 praf de nucșoara
2 aluaturi de foietaj
1 ou

Mod de Preparare: Topiți untul cu uleiul de măsline într-o tigaie încinsă. Adăugați ciupercile feliate și căliți-le timp de 5 până la 10 minute. Asezonați cu sare și piper, rozmarin și nucșoară. Adăugați spanacul și căliți până se înmoaie. Turnați smântâna vegetală și lăsați să se reducă aproximativ 10 minute. Puneți acest preparat la frigider pentru două ore. Tăiați aluatul din foietaj în discuri, folosind un bol. Așezați umplutura pe jumătate de cerc, dar nu până la margine. Suprapuneți partea neumplută și apăsați ferm pe margini pentru a sigila bine. Așezați papuceii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Crestați aluatul cu un cuțit și ungeți cu ou bătut. Coaceți timp de 20 până la 25 de minute la 180° C. Gata !

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web