Dorohoi News Logo

Mâncare de ștevie cu orez

stevie

Ingrediente:
500 gr frunze de ștevie
1 legătură de ceapă verde
2 căței de usturoi
2-3 linguri de ulei
200 gr orez
200 gr pastă de roșii
1 ardei roșu, opțional
sare și piper după gust
1 legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare: Clătește frunzele de ștevie una câte una, cu apă rece, apoi separă-le de pe lujer, doar dacă acesta este mai matur. Dacă frunzele sunt tinere, folosește și tulpinile de la ele. Acestea oferă o aromă plăcută mâncării. După ce ai pregătit frunzele de ștevie, opărește-le în apă clocotită, pentru 2-3 minute. Apoi, scurge-le și lasă-le într-o sită până când pregătești și celelalte ingrediente. Curăță ceapa verde de primele foi, îndepărtează-i capătul cu pământ și clătește-o cu apă rece. Las-o și pe aceasta la scurs într-o sită. Mai curăță și usturoiul, ardeiul roșu și clătește orezul în două ape reci. Apoi, poți aprinde aragazul pentru a prepara mâncarea.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web