Dorohoi News Logo

Marmeladă de lămâie, un gust divin fin și aromat

Marmeladă de lămâie

Ingrediente pentru 3-4 borcane mici (220 grame):
cinci lămâi potrivite
800 g zahăr
550 ml apă
un baton vanilie
coaja rasă de la o jumătate de lămâie (bio)

Mod de preparare: Se spală lămâile și se îndepărtează foarte bine coaja, fără să rămână partea albă, care este amară. Cu ajutorul unui cuțit, se taie lămâile în bucățele și se îndepărtează sâmburii. Se pun bucățile de lămâie într-o oală și se acoperă cu zahăr. Se adaugă apa și se fierbe la foc mic, pentru aproximativ o oră, timp în care se amestecă regulat. La jumătatea timpului, se adaugă batonul de vanilie și coaja rasă de lămâie. La final, se ia o linguriță din marmeladă și se toarnă pe o farfurie rece. Dacă nu curge în momentul în care farfuria este înclinată, marmelada este gata. Se oprește focul și se toarnă compoziția fierbinte, cu ajutorul unui polonic, în borcane.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web