Dorohoi News Logo

Pui crocant în stil coreean

pui-prajit

Ingrediente:
Prima marinadă:

250 gr pui (2 fileuri)
250 ml de lapte

A doua marinadă:
sare
piper
1 cățel de usturoi
1 bucată mică de ghimbir proaspăt
1 lingură de lapte

Crusta:
150 gr amidon de cartofi sau amidon de porumb (+/-)
1/2 L ulei de floarea soarelui/ rapiță (+/-)

Mod de Preparare: Tăiați puiul în bucăți. Îndepărtați bucățile de grăsime dacă există. Înmuiați bucățile de pui în lapte. Dați la frigider minim 30 de minute, maxim peste noapte. Zdrobiți usturoiul și ghimbirul și amestecați-le cu o lingură de lapte din marinadă anterioară. Scurgeți puiul și adăugați amestecul anterior, sare și piper. Amestecați totul bine și dați la frigider pentru minim 30 de minute, maxim 2 ore. Înmuiați bucățile de pui marinate în amidon de cartofi sau amidon de porumb și puneți-le pe o farfurie în timp ce încălziți uleiul. Încingeți uleiul la 170°C și scufundați bucățile de pui în el (nu toate în același timp) timp de 3 minute, întorcându-le din când în când. Atenție la stropire! Așezați bucățile pe hârtie absorbantă. Prăjiți și celelalte bucăți în tranșe mici și puneți-le și pe prosopul de hârtie. Prăjiți puiul a doua oară timp de 1 până la 2 minute de data aceasta. Puteți adăuga mai multe odată. Puneți-le din nou pe hârtie absorbantă. Și iată-l, puiul tău prăjit coreean este gata! Savurați-l cu sos la alegere!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web