Dorohoi News Logo

Foi crocante cu brânză și miere

1

Ingrediente:
12 foi de aluat filo
50 gr unt
50 ml ulei de măsline
2 ou
250 ml lapte
1 linguriță rozmarin uscat
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de piper
1 baton de brânză de capră
3 linguri de miere (+/-)

Decor:
Nuci (fistic, nuci, semințe de susan, etc.)

Mod de Preparare: Tăiați foile de filo astfel încât să aibă lățimea tăvii, apoi pliați-le. Asezati toate foile plisate una dupa alta în tavă. Se rumenește 10 minute la 180°C la cuptor. Amestecați untul și uleiul și ungeți foile. Se rumenește 10 minute la 180°C la cuptor. Se amestecă ouăle, laptele, sarea, piperul și rozmarinul. Se toarnă acest amestec, distribuindu-l în toată tava. Adăugați felii de brânză de capră tăiate în jumătate în goluri, apoi stropiți cu miere peste tot deasupra prăjiturii. Se presară cu rozmarin. Coaceți timp de 30 până la 35 de minute la 180°C. Gata! Puteți adăuga nuci zdrobite sau fistic.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web