Dorohoi News Logo

Plăcintă cu iaurt

placinta-cu-iaurt

Ingrediente:
5 ouă
50 gr zahăr pudră
900 gr iaurt sau chefir
250 gr brânză proaspătă
250 gr faina alba
1 linguriță de sare
1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
unt pentru uns vasul de copt.

Mod de preparare: Compoziția pentru delicioasa plăcintă se prepară foarte simplu și rapid. De aceea este indicat ca mai întâi să aduni pe masa de lucru toate ingredientele, dar și ustensilele cu care lucrezi. Apoi, pregătești o tavă de cuptor cu dimensiunile aproximative de 26/37 cm. Unge interiorul tăvii cu unt, din belșug. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru plăcintă, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele sarea și zahărul. Dacă optezi pentru a prepara plăcinta sărată, exclude zahărul. Dacă dorești ca plăcinta să fie aromată, adaugă zahăr pudră cu aromă de vanilie. Amestecă ouăle cu sarea și zahărul timp de 2-3 minute, până când obții o compoziție spumoasă. Dizolvă bicarbonatul de sodiu în iaurt și adaugă amestecul rezultat peste compoziția de ouă. Omogenizează imediat pentru că bicarbonatul va produce bule de aer în iaurt în timp ce se dizolvă. Dacă folosești chefir sau lapte, dizolvă bicarbonatul în puțin suc de lămâie. Adaugă și brânza proaspătă și din nou omogenizează bine compoziția. La final, încorporează treptat făina, folosind o spatulă. Întinde compoziția obținută în tava pregătită și nivelează-i uniform suprafața. Pune tava în cuptor și coace delicioasa plăcintă dobrogeană cu iaurt pentru 40 de minute, la 180 de grade Celsius. Se va rumeni frumos la suprafață, iar interiorul va rămâne cremos. Lasă plăcinta să se răcească bine înainte de a o porționa. Este foarte gustoasă, mai ales servită rece, de la frigider, alături de un pahar cu lapte sau cu iaurt.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web