Dorohoi News Logo

Budincă de legume la cuptor

budinca

Ingrediente:
1 legătură de ceapă verde
2 linguri de ulei
350 g cartofi tăiați cubulețe
180 g roșii tăiate cubulețe
1 ardei gras
1 legătură de pătrunjel verde
Sare și piper după gust
3 ouă
150 g făină
200 g cașcaval ras

Mod de preparare: Călim ceapa tocată mărunt împreună cu cartofii cubulețe în ulei încins. Adăugăm puțină sare și călim timp de 1-2 minute. Transferăm legumele călite într-un bol și adăugăm roșiile cubulețe, 100 g din cașcavalul ras, ouăle bătute, făina, sare, piper după gust și pătrunjelul tocat. Amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă. Tapetăm o tavă rotundă cu diametrul de 30 cm cu hârtie de copt și turnăm compoziția. Nivelăm suprafața și presărăm restul de cașcaval deasupra. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem budinca de legume timp de aproximativ 30 de minute sau până când se rumenește frumos la suprafață. După ce s-a copt, lăsăm budinca să se răcească puțin înainte de a o servi. Poate fi servită atât caldă, cât și rece.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web