Dorohoi News Logo

Prăjitură cu budincă de banane

banane

Ingrediente:
1 cană de zahăr brun;
1 1/2 căni plus o lingură unt nesarat, topit;
1/4 cană piure de banane coapte;
2 lingurițe extract de vanilie;
5 ouă mari, la temperatura camerei;
3 căni de făină;
1 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu;
2 pachete budincă instant de banane si umplutură de plăcinte;
3/4 linguriță sare;
100 grame cremă de brânză de vaci;
3/4 cană de napolitane de vanilie mărunțite grosier (aproximativ 14 napolitane de vanilie).
banane

Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 175° C. Ungeți o tavă cu spray de gătit. Amestecați zahărul brun și 1 1/2 cană de unt topit într-un castron, până se omogenizează. Adăugați treptat banana, vanilia și două ouă, până se amestecă bine. Se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, un pachet de budincă și umplutura de plăcintă și 1/2 linguriță de sare într-un castron; se adaugă la amestecul de zahăr, amestecând până se combină complet. Aluatul va fi foarte gros. Transferați jumătate (aproximativ 2 căni pline) de aluat în tava pregătită. Folosind o spatulă de silicon, întindeți aluatul într-un strat uniform, atingând toate marginile tăvii de copt. Bateți crema de brânză cu un mixer, până se omogenizează, 1 până la 2 minute. Reduceți viteza mixerului la mică; adaugați restul de 3 ouă, câte unul, bătând până când se combină. Adăugați restul pachetului de budincă și umplutură de plăcintă și 1/4 linguriță de sare; măriți viteza mixerului la medie și bateți bine, până se omogenizează, aproximativ 2 minute. Întindeți amestecul de cremă de brânză peste aluatul din tavă, într-un strat uniform. Întindeți uniform aluatul rămas peste amestecul de cremă de brânză; folosind mâinile sau o spatulă, întindeți ușor și apăsați într-un strat uniform, acoperind cea mai mare parte a stratului de cremă de brânză. Amestecați napolitanele de vanilie și o lingură de unt într-un castron. Presărați-o uniform peste aluat. Coaceți în cuptorul preîncălzit, timp de 35 până la 40 de minute. Scoateți din cuptor, puneți prăjitura pe un grătar și lăsați să se răcească complet, aproximativ 2 ore.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web