Dorohoi News Logo

Plăcintă cu ciuperci și aluat de casă

2

Ingrediente pentru o tava de 35cm/25cm
Aluat:

400 gr faina
5 linguri de apa
1 ou
100 gr smantana/ iaurt gras
100 gr unt/ margarina (moale)
1/2 lingurita sare

Umplutura:
1 kg ciuperci
1 legatura mica de marar
250 gr telemea
3 oua
sare si piper dupa gust

Pentru uns:
1 ou
100 ml smantana

Mod de Preparare Aluat: Punem toate componentele lichide (si untul) intr-un castron si le omogenizam cu o lingura. Treptat adaugam faina amestecata cu sarea si framantam mai intai cu lingura apoi cu mainile pana cand aluatul devine omogen si nelipicios. Aluatul nu trebuie sa fie foarte moale dar nici tare, trebuie sa fie manevrabil. Daca vi se pare moale (ceea ce nu cred…) mai pudrati putina faina si framantati bine pana cand obtineti consistenta dorita. Pregatim apoi compozitia de ciuperci astfel: fierbem ciupercile intregi apoi le scurgem bine de apa si le tocam cat de marunt vrem in robotul de bucatarie sau cu cutitul. Le punem intr-un castron si le amestecam cu branza rasa, mararul tocat, cele 3 oua, sare si piper dupa gust. E bine sa gustati de sare inainte sa o adaugati, daca branza e prea sarata s-ar putea sa nu mai fie nevoie. Impartim aluatul in doua si intindem foile pe blatul de lucru uns putin cu ulei. Asezam prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem compozitia iar deasupra cealalta foaie pe care o intepam din loc in loc cu furculita. Ungem suprafata aluatului cu amestecul de ou si smantana si coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste frumos. Se serveste atat calda cat si rece, este un aperitiv deosebit, hranitor si delicios.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web