Dorohoi News Logo

Pască fără aluat

pasca

Ingrediente:
275 g brânză de vaci mai grasă, bine scursă de zer
200 g cremă de brânză 
50 g făină de orez (sau făină obișnuită) sau amidon
75 g zahar
2  ouă
un praf de sare
miezul de la ½ pastaie de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
coaja de lamaie
80 g stafide

Pentru uns forma:
50 g unt
1 lingură pesmet
Evitați să adăugați o cantitate mare de făină (gris sau amidon) pentru că altfel umplutura se va îngroșa și va lua aspect de aluat. 

Mod de preparare: Se separă ouăle și se bat albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă tare. Într-un alt castron se amestecă restul ingredientelor (inclusiv gălbenușurile), mai puțin stafidele, care se adaugă la final. Vanilia și coaja rasă de lămâie sunt foarte importante în compozitia rețetei. Apoi se adaugă treptat albușurile și se amestecă cu grijă, pentru a nu strivi albușul. Se tapetează forma de copt (18 cm diametru) cu un pic de unt și pesmet și se toarnă compoziția de pască fără aluat în vas. Se coace 50 min la 160° (foc mic spre mediu la cuptoarele cu gaz). Dacă măriți compoziția, timpul de coacere crește până la 70-80 de minute. Pasca trebuie sa devină aurie, ușor rumenă la suprafață. Pasca fără aluat se lasă la răcit în vas și se scoate apoi pe un platou. Se taie doar când e complet rece. Pasca fără aluat se pudrează cu zahăr pudră vanilat și este gata pentru a fi servită.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web