Dorohoi News Logo

Fursecuri cu cacao și nuci

fursecuri-simple-cu-nuca

Ingrediente:
1 cana faina
1/3 cana cacao
115 gr unt moale
2/3 cana zahar
1 ou separat + un albus
1 praf sare
2 linguri lapte
1 lingurita vanilie
200 gr nuci/ pecans/ alune

Mod de Preparare: Punem faina cu cacaoa si cu praful de copt intr-un castron. Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul pana se spumeaza apoi adugam galbenusul de ou, laptele si vanilia si frecam pana se incorporeaza. Adaugam apoi faina si cacaoa in ploaie si incorporam cu ajutorul unei linguri de lemn. Aluatul il bagam la frigider pentru o ora ca sa putem forma biscuitii mai usor si ca sa nu se lase la copt. Intre timp sfaramam nucile cu ajutorul unui facalet. Ele nu trebuie sa fie nici mari nici foarte marunte. Batem si cele doua albusuri cu o furculita, doar cat sa faca cativa clabucei. Preincalzim cuptorul la 180ºC, tapetam o tava cu foaie de copt si cand aluatul s-a racit, il scoatem din frigider si incepem sa formam biscuitii cu ajutorul cupei de inghetata, pentru ca aluatul este lipicios. Bilutele formate le dam prin albus de ou si apoi le tavalim prin nucile macinate, le aplatizam putin cu mana si le coacem nu mai mult de 15 minute. Ele vor fi moi la mijloc dar nu va panicati, asa trebuie sa fie, iar cand se vor raci vor avea o consistenta pufoasa, in nici un caz tare ca la biscuiti. Vor iesi aproximativ 20 de bucati.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web