Dorohoi News Logo

Salată de vinete și dovlecei

1

Ingrediente:
4 vinete
3 dovlecei
3 ouă
2 linguri de iaurt grecesc
Zeama de la o lămâie
1 ceapă roșie
1 linguriță de muștar
Sare și piper după gust

Mod de preparare:
Coacerea vinetelor și dovleceilor:
Vinetele: Înțeapă vinetele cu o furculiță și așază-le pe grătarul încins. Alternativ, le poți coace în cuptor, așezate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, fără a fi acoperite. Coace-le pe fiecare parte timp de 5-6 minute. După coacere, pune-le într-un bol cu apă rece, apoi decojește-le și toacă-le mărunt.
Dovleceii: Spală dovleceii și așază-i în tavă. Acoperă tava cu un capac sau folie de aluminiu și coace-i în cuptor. Coaja dovleceilor este moale, astfel nu va fi necesar să o îndepărtezi. După coacere, mărunțește dovleceii cu ajutorul unui mixer.
Prepararea maionezei fără ulei: Fierbe ouăle timp de 5-7 minute. După fierbere, pune-le în apă rece cu sare pentru a le decoji mai ușor. Pune albușurile și gălbenușurile într-un vas cu pereți înalți. Adaugă iaurtul grecesc, muștarul, sare și piper. Amestecă compoziția timp de 1-2 minute până obții o maioneză cremoasă.
Asamblarea salatei: Combină vinetele și dovleceii tocați într-un bol mare. Adaugă maioneza preparată și amestecă bine. Toacă ceapa roșie și adaug-o în salată. Adaugă zeama de lămâie, sare și piper după gust și amestecă din nou.
Această salată de vinete și dovlecei este aperitivul perfect pentru vară, combinând gustul autentic al vinetelor cu prospețimea dovleceilor și o maioneză dietetică, fără ulei. Poate fi servită ca atare sau ca garnitură la diverse feluri de mâncare.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web