Dorohoi News Logo

Piept de pui cu ciuperci și sos alb

Piept-de-pui-cu-sos-alb-si-ciuperci

300 g piept de pui
2-3 linguri ulei
1 ceapă mică
300 g ciuperci proaspete
50 ml vin alb
200 ml smântână de gătit cu 30% grăsime
1-2 căței de usturoi
sare și piper, pătrunjel pentru servit

Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Puneți pieptul de pui în tigaie întreg sau tăiat cuburi și gătiți până când se rumenește pe toate părțile. Luați de pe foc și păstrați-l acoperit pentru a se menține cald. În grăsimea rămasă în tigaie căliți ceapa tăiată mărunt până când se înmoaie puțin, apoi adăugați ciupercile tăiate. Lăsați ciupercile să se gătească până când scade lichidul pe care l-au lăsat și se rumenesc frumos. Turnați vinul alb și lăsați 1-2 minute sa se evaporeze alcoolul. În tigaie va rămâne doar aroma grozavă de vin. Peste ciuperci puneți bucățile de carne păstrate deoparte, apoi turnați smântâna. Potriviți gustul de sare și piper și lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 1 minut la foc mic. Dați tigaia jos de pe foc, adăugați usturoiul trecut prin presă și serviți imediat cu pătrunjel proaspăt.300 g piept de pui
2-3 linguri ulei
1 ceapă mică
300 g ciuperci proaspete
50 ml vin alb
200 ml smântână de gătit cu 30% grăsime
1-2 căței de usturoi
sare și piper, pătrunjel pentru servit

Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Puneți pieptul de pui în tigaie întreg sau tăiat cuburi și gătiți până când se rumenește pe toate părțile. Luați de pe foc și păstrați-l acoperit pentru a se menține cald. În grăsimea rămasă în tigaie căliți ceapa tăiată mărunt până când se înmoaie puțin, apoi adăugați ciupercile tăiate. Lăsați ciupercile să se gătească până când scade lichidul pe care l-au lăsat și se rumenesc frumos. Turnați vinul alb și lăsați 1-2 minute sa se evaporeze alcoolul. În tigaie va rămâne doar aroma grozavă de vin. Peste ciuperci puneți bucățile de carne păstrate deoparte, apoi turnați smântâna. Potriviți gustul de sare și piper și lăsați mâncarea să mai fiarbă încă 1 minut la foc mic. Dați tigaia jos de pe foc, adăugați usturoiul trecut prin presă și serviți imediat cu pătrunjel proaspăt.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web