Dorohoi News Logo

Paste cu dovlecei, smântână și parmezan

tagliatelle-cu-dovlecei--md-29430p36468

200 g paste scurte (penne, fussilli, farfale, etc.)
1 dovlecel (aprox. 400 g)
30 ml ulei de măsline
2 căței de usturoi
200 ml smântână pentru gătit (20-25% grăsime)
30 g parmezan ras
câteva frunze mentă proaspătă
câteva frunze busuioc verde
½ linguriță coajă rasă de lămâie, sare și piper

Feliați dovleceii, apoi îi tăiați bastonașe. Puteți curăța dovleceii de coajă sau o puteți lăsa, după cum doriți. Puneți uleiul să se încălzească împreună cu usturoiul zdrobit. Când usturoiul începe să se coloreze, îl scoateți din tigaie și îl aruncați. Puneți dovleceii tăiați în tigaie, presărați un praf de sare și îi gătiți 3 minute la foc mare, amestecând din când în când. Dați focul la mic, puneți capacul și gătiți dovleceii 10 minute. Dacă nu lasă suficient, lichid, adăugați în tigaie o lingură de apă. Între timp fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Turnați smântână în tigaie peste dovlecei și un polonic din apa în care au fiert pastele. Presărați piper, verdețurile tăiate fin, coaja de lămâie și parmezan ras. Scurgeți pastele de apa în care au fiert și puneți-le în tigaie. Amestecați, stingeți focul și lăsați-le 5 minute să absoarbă sosul. Serviți pastele cu dovlecei și sos de smântână cu piper râșnit proaspăt și parmezan ras deasupra.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web