Dorohoi News Logo

Salată de fasole verde cu iaurt și usturoi

fasole-verde

500 g fasole verde cu păstaia subțire
250 ml iaurt gras
3-4 căței de usturoi
mărar proaspăt (sau pătrunjel)
sare și piper după gust
1 lingură ulei de măsline
câteva picături de suc de lămâie
semințe de susan ușor rumenite în tigaie

Fierbeți fasolea în apă cu un praf de sare până devine fragedă, dar fermă. O puteți fierbe întreagă și după ce se răcește să o tăiați bucăți de 2-3 cm lungime sau o puteți tăia de la început. Scurgeți fasolea de apa în care a fiert și lăsați-o să se răcească. După ce s-a răcit, amestecați fasolea cu iaurtul, sare și piper după gust, mărar și usturoiul trecut prin presă. Salata de fasole verde cu iaurt și usturoi se păstrează la frigider și se servește rece. Este excelentă pe felii de pâine de casă.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web