Dorohoi News Logo

Salată de paste cu legume

1

360 g paste cu spanac (sau alt tip de paste)
250 g ciupeci Champignion
100 g măsline Kalamata
200 g boabe de porumb din conservă
1-2 gogoșari în oțet
1 cățel de usturoi
3 linguri ulei de măsline (2 pentru ciuperci, 1 în salată)
1-2 linguri suc de lămâie (după gust)
sare și piper după gust, pătrunjel proaspăt

Puneți pastele la fiert în apă cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Căliți ciupercile în 2 linguri de ulei de măsline în care ați pus 1 cățel de usturoi trecut prin presă. Dacă ciupercile sunt micuțe, lăsați-le întregi. Dacă sunt mai mari, tăiați-le sferturi sau jumătăți. Tăiați gogoșarii fășii sau cuburi, după cum doriți. Când pastele sunt fierte, scurgeți-le bine de apă, adăugați o lingură de ulei de măsline, amestecați și lasați-le să se răcorească puțin. Adăugați peste paste restul legumelor, suc de lămâie, sare și piper după gust. Presărați salata cu pătrunjel proaspăt tocat fin și serviți. Salata de paste verzi cu legume e bună și călduță, dar și rece.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web