Ingrediente:
20 mozzarella mici
2 ouă
pesmet după gust
sare după gust
Mod de Preparare: Scurgeți mozzarella de lichid. Așezați-le pe o farfurie și tamponați-le de mai multe ori cu prosoape de hârtie. Acum pregătiți 3 boluri mici de care veți avea nevoie pentru panare:
- 1 cu făină
- 1 cu ouă bătute și 1 vârf de cuțit de sare
- 1 cu pesmet și 1 vârf de cuțit de sare
Se ia o mozzarella mică și se înmoaie în făină prin mișcarea directă a bolului. Apoi se înmoaie în ou cu ajutorul cleștelui. Se termină cu pesmetul, amestecând mereu bolul. Apoi repetați din nou cei 3 pași pentru a obține o crustă dublă de pesmet (făină/ ouă/ pesmet. Se continuă până se termină mozzarellele. Se pun mozzarellele pane într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă la congelator cel puțin 1 oră. După ce a trecut acest timp, puneți mozzarellele în coșul aparatului de prăjit cu aer și pulverizați puțin ulei deasupra. Gătiți timp de 8 minute la 190°C în modul air fry și la jumătatea gătitului scuturați ușor coșul pentru a le amesteca.