Dorohoi News Logo

Tagliatelle cu dovlecei

1

Ingrediente: 
340 gr taglietelle
3 dovlecei
70 ml vin alb (pentru amestecare)
500 ml sos de rosii
Ulei de masline 
Sare (după gust)
Oregano (după gust)
Piper negru (după gust)

Pentru sote:
1 morcov
țelină (după gust)
1 ceapă

Mod de Preparare: tăiați morcovul, țelina și ceapa în bucăți mici și rumeniți-le într-o tigaie cu ulei de măsline. După ce legumele s-au călit câteva minute, adăugați dovlecelul tăiat cubulețe mici. Gătiți la foc mare timp de 4-5 minute. Se toarnă vinul alb în tigaie și se fierbe câteva minute. Se adaugă sosul de roșii apoi sarea, piperul și oregano. Continuați să gătiți acoperit timp de 35 de minute, dar micșorați focul (foc mic). Amestecați din când în când, pentru ca sosul să nu se lipească de tigaie. Dacă vedeți ca sosul se micșorează prea mult, adaugați puțină apă. Între timp, umpleți o oală cu apă. Puneți sare și aduceți la fierbere. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi scurgeți-le și puneți-le în tigaia cu sosul. Condimentați.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web