Dorohoi News Logo

Salată de paste verzi cu legume

salata-de-paste

Ingrediente:
360 g paste cu spanac (sau alt tip de paste)
250 g ciupeci Champignion
100 g măsline Kalamata
200 g boabe de porumb din conservă
1-2 gogoșari în oțet
1 cățel de usturoi
3 linguri ulei de măsline (2 pentru ciuperci, 1 în salată)
1-2 linguri suc de lămâie (după gust)
sare și piper după gust, pătrunjel proaspăt

Mod de preparare: Puneți pastele la fiert în apă cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet. Căliți ciupercile în 2 linguri de ulei de măsline în care ați pus 1 cățel de usturoi trecut prin presă. Dacă ciupercile sunt micuțe, lăsați-le întregi. Dacă sunt mai mari, tăiați-le sferturi sau jumătăți. Tăiați gogoșarii fășii sau cuburi, după cum doriți. Când pastele sunt fierte, scurgeți-le bine de apă, adăugați o lingură de ulei de măsline, amestecați și lasați-le să se răcorească puțin. Adăugați peste paste restul legumelor, suc de lămâie, sare și piper după gust. Presărați salata cu pătrunjel proaspăt tocat fin și serviți. Salata de paste verzi cu legume e bună și călduță, dar și rece.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web