Ingrediente:
3 cartofi dulci (ai noștri sunt foarte mari)
1 lămâie
3 linguri de ulei de măsline
sare
piper
1 linguriță de ierburi provensale
1 linguriță pudră de ardei
Mod de Preparare|: Tăiați cartofii dulci în jumătate și stropiți-i cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea. Apoi tăiați fiecare jumătate în cadrane și stropiți din nou cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida. Amestecați uleiul de măsline, sarea, piperul, ierburile de Provence și pudra de ardei. Ungeți pulpa cartofilor dulci cu acest amestec folosind o pensulă. Așezați cartofii dulci pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și gătiți-i timp de 40 - 50 de minute (în funcție de mărimea cartofilor dulci) într-un cuptor preîncălzit la 180°C, cu căldură ventilată.
Între timp, pregătiți un sos din iaurt grecesc, sare, piper, arpagic tocat, suc de lămâie și ulei de măsline. Verificați gătirea cartofilor dulci: pulpa trebuie să fie moale, ușor de pătruns.