Dorohoi News Logo

Tartă răsturnată cu piersici, unt topit și caramelizat

tarta-rasturnata-cu-piersici

Ingrediente
Fondant:

20 g unt topit
1 lingură de zahăr brun (+/-)
2 piersici sau alte fructe preferate

Aluatul:
150 g unt topit
115 g zahăr
1 ou
1 linguriță extract de vanilie
150 g făină
5 g praf de copt
1 vârf de sare
125 ml lapte

Mod de Preparare: Se topește untul și se toarnă pe fundul formei (nu uitați să ungeți și marginile). Se presară zahăr brun pe toată suprafața. Se spală și se taie piersicile sau alte fructe, în felii mici și se așază feliile la baza formei. Se amestecă untul topit și zahărul. Se adaugă oul, un vârf de cuțit de sare și extractul de vanilie și se amestecă bine. Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă bine. La final, se adaugă laptele și se amestecă. Se toarnă aluatul în formă și se coace timp de 40 de minute la 180°C. Se scoate și se lasă să se răcească înainte de a se întoarce din formă pe o farfurie.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web