Dorohoi News Logo

Paste cremoase cu somon afumat

paste-cremoase-cu-somon

Ingrediente:
200 gr paste (aici pappardelle)
100 gr ricotta
100 gr somon afumat
1 șalotă (mică)
smântână lichidă (sau puțin lapte)
ulei de măsline extra virgin
vin alb
mărar uscat

Mod de Preparare: Se toacă mărunt șalota și se prăjește într-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin. Se adaugă somonul afumat tocat și se călește câteva minute la foc mediu, amestecând continuu. Apoi dați focul mare și deglasați cu vinul alb. Acum puneți ricotta într-un castron și frământați-o cu o furculiță, apoi turnați-o în tigaia cu somonul. Adăugați smântâna lichiă și mărarul și amestecați. Continuați să gătiți timp de 4 - 5 minute la foc mic. Între timp, puneți apă cu sare la fiert într-o cratiță. Adăugați pastele și gătiți-le în funcție de timpul indicat pe pachet. Se ia un polonic cu apa în care au fiert pastele și se toarnă în tigaia cu sosul. Apoi scurgeți pastele (fierte al dente), puneți-le în tigaie și amestecați repede. Se servesc și se presară cu puțin mărar. Pastele cu ricotta și somon afumat sunt gata!

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web