Dorohoi News Logo

Salam de biscuiţi cu rahat şi banane

1

Ingrediente:
1 kg biscuiţi
200 g rahat cu mentă
1 l lapte
200 g unt
240 g zahăr
12 linguri cacao
2 esenţe de rom
2-3 banane
fulgi de nucă de cocos

Mod de preparare: Zdrobeşti biscuiţii şi tai rahatul bucăţele. Pui pe foc laptele, untul, zahărul, cacaua, amestecând continuu până la topirea zahărului. Torni amestecul peste biscuiţi şi rahat, adaugi esenţa de rom şi amesteci uşor. Întinzi o bucată de folie alimentară pe care torni jumătate din amestecul cu rahat. Nivelezi şi aşezi pe lungime, la mijloc, banana curăţată de coajă. Rulezi cu grijă şi formezi un salam pe care îl înfăşori în folie alimentară şi-l pui la frigider, peste noapte. Procedezi asemănător cu jumătatea de compoziţie rămasă. Înainte de servire, după ce îndepărtezi folia, treci salamurile prin fulgi de nucă de cocos.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web