Dorohoi News Logo

Dulceață de pere

2

Ingrediente pentru patru borcane
1 kg pere
1 kg zahăr
1-2 plic zahăr vanilat
zeama de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare: Alegi pere mici, le cureţi de coajă şi le îndepărtezi sâmburii. Pentru a evita înnegrirea lor în timpul curăţării, le pui într-un castron cu apă şi puţină sare. Între timp, amesteci zahărul cu apa şi le pui la fiert. Când perele sunt curăţate, siropul ar trebui să fie legat. Pui perele în sirop şi, după zece minute, le aşezi pe foc. Când siropul se leagă iarăşi, adaugi zahărul vanilat şi zeama de lămâie. Pentru a verifica dacă s-a legat siropul, pui câteva picături pe o farfurioară şi observi consistenţa după răcire. Transferi dulceaţa răcită în borcane călduţe şi le închizi bine, cu capace.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web