Ingrediente pentru trei porţii:
500 g carne tocată, amestec
100 ml lapte
3 felii pâine, doar miezul
2 ouă
2 căței de usturoi
oregano
busuioc uscat
sare
piper
pătrunjel
ulei, pentru prăjit
Pentru tocăniță:
30 ml ulei
1 ceapă
2 căței de usturoi
3 cartofi
2 morcovi
500 g suc de roșii
sare
piper
pătrunjel
Mod de preparare: Pentru chiftele, înmoi miezul de pâine în lapte, îl storci și-l amesteci cu carnea, ouăle, cățeii de usturoi pisați și condimentezi cu sare, piper, oregano și busuioc uscat, după gust. Formezi chifteluțele cu mâna umedă, le rumenești în ulei, pe toate părțile, apoi le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Pentru tocăniță, încingi uleiul într-o cratiță, adaugi cățeii de usturoi pisați și ceapa tocată și o lași până devine sticloasă. Adaugi morcovii tocați, cartofii tăiați cubulețe, sucul de roșii, sare și piper, după gust, acoperi și lași legumele să se pătrundă, la foc mic. Adaugi chiftelele și servești tocănița cu pătrunjel tocat.