Dorohoi News Logo

Chiftele de vinete și fasole

chiftele

Ingrediente pentru două porţii
500 g vinete
1 ceapă
2 căței de usturoi
400 g fasole fiartă
sare
piper
200 g pesmet
50 ml apă
30 ml ulei

Mod de preparare: Încingi jumătate din cantitatea de ulei, pui vinetele tocate, torni apa și lași până se caramelizează cubulețele de vinete. Adaugi apoi uleiul rămas, ceapa tocată și, după ce a devenit sticloasă, cățeii de usturoi pisați și mai ții încă 1 minut. Pui toate ingredientele călite în blender, fasolea, sare, piper și oregano, după gust. Pasezi cât să se omogenizeze ingredientele, dar nu până se transformă în pastă. Adaugi pesmet cât să obții o compoziție omogenă, dar nu să se prindă de degete. Formezi chiftelele cu mâna umedă, le aplatizezi și le așezi într-o tavă tapetată. Le dai la cuptor, la 190 de grade, 25-30 de minute, până se rumenesc ușor.

Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web